Mobil sikkerhet

Mobil sikkerhet på arbeidsplassen: Slik er Apple annerledes «Når mobiltelefonen er porten til den ansatte og bedriftens sensitive data, er det viktig med god sikkerhet som ikke kolliderer me...
Les mer
Alle blogginnlegg

Mobil sikkerhet

Mobil sikkerhet på arbeidsplassen: Slik er Apple annerledes

«Når mobiltelefonen er porten til den ansatte og bedriftens sensitive data, er det viktig med god sikkerhet som ikke kolliderer med hvordan vi liker å bruke telefonen» sier John Olve Andersen Innovasjonsansvarlig i Techstep

Bedrifter som velger iPhone får mye innebygget sikkerhet med på kjøpet. 21. november kan du lære mer om dette på Techstep og Apples seminar. 

New call-to-action

Mange kunder spør oss i Techstep om hva som gjør Apple unik. I dag skal vi se på åtte egenskaper ved sikkerhet og personvern hos Apples produkter og løsninger, der vi mener de skiller seg ut sett fra perspektivet til arbeidsgiver og ansatte.

 1. Telefon og operativsystem utviklet for hverandre
  Apple står bak både iPhone (og iPad) og operativsystemet iOS. Dette utgangspunktet er unikt for iPhone, og det legger grunnlaget for Apples særskilt sterke sikkerhet. Gjennom produksjonen preges enhetene med ulike sikkerhetsnøkler/sertifikater, som gir en helt unik innebygget sikkerhet. Apple har full kontroll over alle steg i produksjonen, slik at hver enkelt enhet faktisk er et ekte Apple-produkt, at de er unike og at operativsystemet er ekte. iOS er utformet slik at både programvare og maskinvare kontrolleres, med blant annet en sikker prosess som kjøres når enheten startes. Denne prosessen garanterer at både maskin- og programvare er ekte og at ingen har tuklet med enheten. 

 2. Sikker og rask ansiktsgjenkjenning
  Hvordan en mobiltelefon åpnes, er sentralt for hvor godt brukerens og bedriftens data er sikret. Med avansert ansiktsgjenkjenning på iPhone og iPad Pro er Apple nå i front på sikkerhet mot at uvedkommende bryter seg inn på telefonen, blant annet ved å benytte nevrale nettverk for å tilpasse seg til dine ansiktsendringer. Ingenting av denne informasjonen deles med Apple eller andre og lagres kun på selve enheten – og all prosessering skjer på telefonen.

  Les vår bloggartikkel: Bry deg om personvern på mobilen

 3. En særdeles sterk kryptering av data
  Kryptering av private og bedriftens data er avgjørende når ansatte er på farten med tilgang til sensitiv og forretningskritisk informasjon direkte fra telefonen. Hittil er det ingen som har klart å bryte krypteringen, det vil si få uautorisert tilgang til data uten at brukeren selv har vært uforsiktig.

 4. Ingen ekstra sikkerhet er nødvendig
  Alle nye oppdateringer av operativsystemet iOS, som kommer jevnlig, inkluderer oppgradering av sikkerheten. Derfor trenger du verken ekstra virusbeskyttelse eller å installere andre sikkerhetsoppdateringer. Dette sparer arbeidsgiver for både tid, penger og kompleksitet.

 5. Har selv utviklet kravene for bedriftsløsninger
  MDM – Mobile Device Management – er forkortelsen for ulike plattformer som arbeidsgiver bruker for å styre ansattes telefoner og apper. Det er Apple selv som har utviklet kravene til sikkerheten i disse, og de er tilpasset operativsystemets og telefonenes fysiske egenskaper. Helheten i denne prosessen bidrar til sikkerhet for bedriften.

 6. Private data og bedriftens data er adskilt uten at det går på bekostning av brukervennlighet
  Apple gjør det enkelt for arbeidsgiver å garantere at man ikke snoker i ansattes private data, for eksempel apper som Facebook og Snapchat. Med et MDM har arbeidsgiver kontroll på appene som virksomheten sender ut på mobiltelefon og nettbrett, men uten å kunne se på apper som brukeren laster ned til privat bruk.

 7. Full kontroll på App Store
  Det er Apple selv som er sjef på App Store. Apple krever at apputviklere følger strenge retningslinjer som er utarbeidet for å ivareta blant annet personvernet. Før en app blir publisert på App Store må den gjennom test og godkjenning hos Apple. Når dine ansatte laster ned en app, kan du være sikker på at den ikke henter ut mer data fra telefonen og brukeren enn det som eksplisitt tillates av deg som bruker.

 8. Samler ikke inn personlige data og selger videre

  Apple sier at personvern er en grunnleggende menneskerett, og de gjør ting som viser at de mener alvor. Strategien til Apple er klar: Apple har ingen forretningsmodell som går ut på å selge eller videreformidle data om deg som person eller som bedrift. Ja, de samler inn data om bruk for å kunne skape kunstig intelligens og bedre brukeropplevelser, men disse dataene er særdeles godt anonymisert. Enten du tar et bilde, stiller spørsmål til Siri eller henter veibeskrivelser, kan du være hundre prosent trygg på at Apple ikke samler inn personlig informasjon for å selge den til annonsører eller andre selskaper.

Techstep er en autorisert partner av Apple på høyeste nivå i Norge. Vi har kompetansen som gjør det mulig å få mobile IT-løsninger til å spille på lag på en sikker måte, slik at det komplekse fremstår som enkelt både for bedrift og ansatte som brukere. Dette gjelder alt fra de fysiske enhetene til apper og styringssystemer.

Tenk deg at alle appene som bedriften bruker alltid er oppdaterte, sikre og fungerer i nyeste versjon operativsystemet. Du vet også at appene de ansatte bruker privat ikke kan lekke informasjon fra appene de bruker profesjonelt. Som ansatte kan dere selv velge telefon fra et utvalg definert av bedriften. Alt sammen til en lav månedlig pris per bruker, men uten at det belaster kapasiteten i IT-avdelingen. Dette er kort fortalt innholdet i Techsteps viktigste tjeneste Flow, som kan beskrives som mobilitet levert som en tjeneste.

21. november holder Techstep og Apple et seminar om "Mobil sikkerhet i bedriften". Her treffer du systems engineer, Torgeir Bergsvik og B2B-partner ansvarlig, Linn Drivdal Mellbye i Apple og John Olve Andersen, direktør for produktinnovasjon i Techstep. Meld deg på!

New call-to-action

Vil du vite mer - kontakt oss

Redaksjonen
Redaksjonen
Redaksjonen i Techstep

Relaterte bloggposter

Mobile reiseråd fra Techstep

Mobiltelefon til nytte eller besvær i sommerferien? Med disse 9 rådene sikrer du deg mot tyveri og reduse...
Continue Reading

Bry deg om personvern på mobilen

Når du bruker mobiltelefonen skaper du elektroniske spor som kan være svært verdifulle for aktører du ikk...
Continue Reading